Tanácskozás a beszédzavarokról – konferencia a Lőrinci Nagykönyvtárban

A logopédia európai napja alkalmából a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi Tagintézménye Beszéd(észlel)ő címmel egynapos konferenciát rendezett március 6-án a Lőrinci Nagykönyvtárban.

A logopédia európai napját (március 6.) 2004-ben az Európai Unió Logopédusainak Állandó Bizottsága (CPLOL) hozta létre azzal a céllal, hogy Európa-szerte népszerűsítse a logopédiai tevékenységet. A kezdeményezés fontos célkitűzése, hogy betekintést engedjen a kommunikációs zavarok sokféleségébe, azok következményeibe, és tájékoztassa az érintetteket az ellátási lehetőségekről.

konf_01

A beszédfejlesztéssel nemcsak a kommunikáció hatékonysága növekszik, hanem a gyermekek önbizalma is, aminek révén közlékenyebbé, sikeresebbé válnak.
A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi tagintézménye immár negyedik alkalommal rendezett konferenciát a logopédia európai napja alkalmából. A szülők, pedagógusok és más szakmabeliek részvételével tartott rendezvényen lehetőség adódott szakmai információcserére is. A vendégeket Karayné Pavalacs Zsuzsa logopédus köszöntötte, a tanácskozást pedig Galgóczy Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

konf_02

Ácsné Gergely Katalin logopédus a beszédészlelés és beszédmegértés zavarairól, tünetekről és az okokról tartott előadást. Az előadó a témához kapcsolódóan dr. Gósy Máriának több könyvét ajánlotta a résztvevőknek, többek között a szülők számára A beszédészlelés és a beszédmegértés fejlesztése (szóban és írásban) iskolásoknak címűt.
Ravaszné Bencze Veronika egy rövidfilmen mutatta be, hogy miként fejleszthetjük játszva a gyerekek memóriáját.
Légy szemfüles! – az auditív észlelés fejlesztése vizuális segítséggel címmel Bokor-Bacsák Györgyi logopédiai játékot mutatott be a gyerekek közreműködésével.

forrás: bp18.hu